Gladsaxe har altid været mit udgangspunkt

Lars Abel er aktiv erhvervsmand og medlem af Gladsaxe Byråd

Lars Abel i bibliotekshaven i Gladsaxe

Tidligt aktiv i Gladsaxe

Siden jeg i 1961 flyttede til Bagsværd sammen med mine forældre og min søster har Gladsaxe været mit udgangspunkt.

Jeg blev politisk vakt, da jeg på Gladsaxe Gymnasium i 1964 blev først medlem af og umiddelbart efter formand for Konservative Gymnasiaster og senere for Konservativ Ungdom i Gladsaxe. Samtidig blev jeg aktiv i Gladsaxe Teen Club føst som sekretær og senere i en årrække som formand. I perioden 1966-69 arrangerede Gladsaxe Teen Club 139 Teen Club koncerter. Det foregik altsammen på Egegård Skole (nu Gladsaxe Skole), hvor nogle af Europas og Danmarks største rock- og popnavne optrådte sammen med unge lokale grupper. I Club'ens storhedstid havde vi ca. 6,000 medlemmer. Personligt havde jeg fornøjelsen af på Egegård Skoles lille scene at introducere Led Zeppelins verdenspremiere den 7. september 1968.

I lære hos Poul Schlüter

I 1970 blev jeg for første gang valgt ind i Gladsaxe Byråd for Det Konservative Folkeparti, og startede min "læretid" med senere Statsminister Poul Schlüter som viceborgmester og gruppeformand. Han var så klog straks - helt bevidst - at placere mig som medlem af Socialudvalget. Det var meget lærerigt for en meget ung lokalpolitiker, og noget der har haft indflydelse på hele min efterfølgende indfaldsvinkel til politik.

Efter jeg var blevet matematisk fysisk student, fortsatte jeg min uddannelse på Handelshøjskolen i København, hvor jeg i 1974 blev cand.merc. i international økonomi og virksomhedsledelse med speciale i EF.

Aktiv erhvervsmand

Siden 1980 har jeg været selvstændig erhvervsdrivende som indehaver af virksomheden Europa-Konsulenterne, der rådgiver danske og internationale virksomheder og organisationer om public affairs og government relations. Vi har gennem årene ydet rådgivning til en række af Danmarks og verdens førende virksomheder, ligesom vi har påtaget os opgaver for såvel danske myndigheder som for Europa-Kommissionen. I 2000 var jeg medstifter af det globale samarbejdsnetværk af public affairs konsulenter Fipra, der i dag opererer i mere end 50 lande verden over.

Lars Abel, Fipra Danmark

Engagementet i Gladsaxes udvikling er ikke noget, "der går over"

Mit engagement i Gladsaxes udvikling bliver ikke mindre med årene. Måske snarere tværtimod.

Hvor jeg i mit professionelle arbejde beskæftiger mig meget med de store globale, europæiske og nationale tendenser, giver deltagelsen i lokalpolitik et vigtigt perspektiv på, hvad der betyder noget for mennesker i det nære lokale miljø.

Lokalpolitik betyder faktisk meget for dig og din families hverdag i Gladsaxe. Beslutninger der påvirker dagligdagen i skoler og daginstitutioner, kvaliteten af ældrepleje, skattetryk, lokalplaner, forhold for foreningslivet, byudvikling, miljø, renovation og meget, meget mere er alle områder, der besluttes og udmøntes via de beslutninger, der træffes i Gladsaxe Byråd.

Politik handler om at finde løsninger. Jeg har altid som politiker ønsket at finde pragmatiske, langtidsholdbare løsninger. Det sker kun i et bredt samarbejde og i dialog med de øvrige partier. Mit ståsted er og har altid været den politiske midte. Netop dér, hvor Moderaterne har placeret sig.

Jeg håber, at vi sammen kan være med til at gøre Gladsaxe til en endnu bedre kommune at bo og leve i.